Fotograferar dina prinsessor och prinsar.
Fotograferar dina prinsessor och prinsar.

Om mig som bebisfotograf

Hej,

 

Jag heter Daria Höglund och arbetar professionell med barnfotografering inom Stockholms län. Jag är i grunden förskolelärare och det är något jag har stor användning av när jag arbetar med barnfotografering. Jag är specialiserad på barnfotografering för barn upp till 12 månader gamla. Jag erbjuder fotografering i studio eller hemma hos dig, som är mycket populärt just nu. Det är lättare att slappna av i sin hemmiljö och jag har med all fotoutrustning som behövs för att din barnfotografering ska bli perfekt.

 

Är du intresserad av barnfotografering, är du välkommen att kontakta mig. Du når mig via telefon eller Epost som du finner nedan:

 

Epost: kontakt@barnfotografistockholm.se
Telefon: 08 517 538 21

Så kan fotograf och baby skapa magi

Det kan vara en god idé att fotografera sitt barns uppväxt och kanske framförallt de spännande milstolparna i livet. Detta kan dock lätt glömmas bort i och med allt annat som händer omkring en när man har små barn. Men om du ändå väljer att prioritera detta och bokar in en fotografering, kommer dessa foton dock att vara minnen för livet.

 

Så hur skapar man då de bästa möjliga förutsättningarna för att ens fotograf och baby ska kunna skapa magi tillsammans i fotostudion? Nedan får du ett antal handfasta tips som förhoppningsvis kan ge dig mer kunskap om detta.

Bästa åldern för fotografering med proffsig fotograf och baby

Till att börja med menar många föräldrar och fotografer åldern en väldigt viktig förutsättning för att du ska få ett lyckat möte mellan din fotograf och baby. Så när är då den bästa ålder som är bäst att få sin baby fotograferad?

 

Sanningen är den att det inte spelar någon större roll – alla åldrar har sina fördelar. Att föreviga så mycket som möjligt av bebistiden och barndomen vill nog de flesta föräldrar göra. Detta för att kunna ha kvar de kära minnena för all framtid. Det är med andra ord viktigare att fokusera på de olika milstolparna i barnets liv än att lägga alltför stor vikt vid vilken ålder man sammanför fotograf och baby.

Lämpliga milstolpar att hylla med en proffsfotografering

Det går inte att gå ifrån att nyföddfotografering och så kallad babyfotografering är två av de vanligaste (och enligt många bästa) barnfotograferingarna som kan göras.

 

Nyföddfotografering

Den första åldern som du vill fånga på bild är förstås den tid då ditt barn är helt nyfött. Detta är också en av de enklaste åldrarna för såväl fotograf som baby att genomföra en plåtning i fotostudio. Här är barnet inte mer än ett par dagar eller upp till två veckor gammal.

 

Faktum är att man som fotograf ofta får höra av föräldrar att de önskar att de hade låtit ett proffs fotografera deras lilla baby redan när han eller hon var väldigt, väldigt liten. Detta kan dock skjutas upp eller rinna ut i sanden av olika anledningar. Den kanske allra vanligaste orsaken till att så sker är att ni som nyblivna föräldrar får bevittna hela er tidigare värld vändas upp och ner. Och när ingen i hushållet får sova ut och energin är som lägst är inte alltid fotografering högst upp på listan över prioriteringar.

 

Boka gärna på förhand kring fotografering av nyfödd

Därför är det säkrast att boka in detta fototillfälle snarast möjligt efter att ni har kommit hem med barnet, eller allra helst tidigare än så. Genom att boka fotosessionen på förhand behöver ni vid behov bara justera datumet för denna en aning.

 

Om ni inte skulle ha bokat in fotograf och baby långt i förväg går det ofta att hitta en lucka ändå när ni har möjlighet att låta barnet fotograferas. Men det kan ändå vara fördelaktigt att göra en förhandsbokning. För det går ju som bekant inte att ångra sig i efterhand när den tid då barnet är nyfödd redan har passerats, vilket går snabbare än vad man kan tro.

 

3 månader

Även den ålder då er baby inte längre anses vara nyfödd utan har blivit omkring tre månader gammal är en lämplig höjdpunkt för fotografering. Detta då en två månader gammal baby onekligen fortfarande kommer att vara supersöt men på något sätt befinner sig mellan två åldrar. Detta är förstås upp till er som föräldrar, men vi rekommenderar generellt sett att ni väntar till tre månaders ålder för nästa session.

 

Tre månader är en utmärkt ålder för fotografering av bebisar. I denna ålder kan de skratta och le, och vanligtvis kan de även hålla sina huvud uppe och röra lite mer på kroppen. De kan till exempel rulla och känner igen sina föräldrars röster. Att ni kan uppmuntra er baby med rösten är förstås en stor fördel när det kommer till att få barnet att känna sig bekvämt med en fotosession.

 

Bebisar som är omkring tre månader gamla brukar även ha ett lite mer regelbundet sömnschema än nyfödda barn. Även detta gör det enklare då det är lättare att förutspå en bra starttid för sessionen. En baby som ler åt främlingar (såsom fotografen) gör sig dessutom väldigt bra på bild!

 

7-12 månader

En så kallad babyfotografering brukar ske då barnet är omkring 7-12 månader. Det är denna tid då barnet brukar ha lärt sig att sitta stadigt och även lärt sig stå och gå. Att bevara dessa händelser under barnets första år är viktiga milstolpar i barnets liv. Vid denna tid har barnet inte bara utvecklats fysiskt utan även fått en egen personlighet som gör att det är ett perfekt tillfälle att fånga!

 

Att låta en fotograf fotografera ditt barn när detta är lite äldre skiljer sig åt en hel del från när barnet är nyfött. Det fönster som lämpar sig för denna typ av fotografering är betydligt större och kräver därför inte riktigt lika mycket planering på förhand. Fotograferingen skiljer sig även för både fotograf och baby.

 

Fotografen kan här fokusera på att dokumentera och fota den nyvunna personligheten och barnets egna uttryck. Barnet är vid den här tiden också väldigt intresserad av vad som finns omkring det. Barn är vid denna ålder vanligtvis även väldigt glada, och dessa är förstås faktorer som underlättar för såväl fotograf som baby.

 

Även om barnet kan hålla lite mer komplicerade poser än när de är yngre, kommer barnet antagligen inte hålla posen särskilt länge. Om barnet har lärt sig gå kan det också innebära att barnet försöker gå ifrån kameran och inte till den. Det kan innebära att man kan behöva ha lite rekvisita i form av någon spännande leksak för att barnet ska hålla sig lite mer stilla under fotograferingen så att både fotograf och baby blir nöjda.

Tänk på detta för att underlätta för fotograf och baby

När det kommer till att fotografera bebisar finns det flera olika faktorer att ta hänsyn till.

 

● Avsätt tid och stressa inte. För både fotograf och baby kommer bilderna att bli bättre om stunden i fotostudion blir lugn och avslappnad. Det innebär att man behöver planera för tid för amning, blöjbyte och sovstunder för att få så bra bilder som möjligt.
● Tänk igenom och planera för hur du önskar att bilderna ska bli i slutändan. Ska det finns rekvisita eller inte under fotograferingen? Vad ska ha bebisen ha för kläder? Ska det finnas flera olika ombyten? Hur ska bakgrunden se ut? Ska ni vara utomhus eller inomhus? Ska någon mer familjemedlem finnas med i fotot?

Avslutande tankar

Om du bara har tänkt boka två fotosessioner hos en proffsfotograf, rekommenderar vi onekligen att ni väljer en fotografering inom två veckor från födseln och en vid omkring 7-12 månaders ålder. Genom att göra detta kommer ni att ha dokumenterat alla den otyglade lycka som barnet har att erbjuda på i denna unga ålder. Ni får även möjligheten att fånga barnets ömma uppväxt då han eller hon utvecklas på alla möjliga sätt och blir mer involverad i vad som händer runt omkring. Med det sagt är det naturligtvis aldrig fel att även boka en smash the cake-session i samband med barnets första födelsedag!

Boka er fotografering idag

Barn växer upp väldigt snabbt och tycks ibland nästan förändras från dag till dag under sin uppväxt. Därför är det viktigt att fånga de viktiga och roliga ögonblicken från barndomen. Detta kan dock vara enklare sagt än gjort, men när det görs på rätt sätt är det samtidigt väldigt givande. Så boka er barnfotografering idag så skapar vi tillsammans minnen att minnas under många år framöver!

Epost: kontakt@barnfotografistockholm.se
Telefon: 08 517 538 21

Fotograferar dina prinsessor och prinsar.
Fotograferar dina prinsessor och prinsar.

Kontakta Barnfotograf i Stockholm nedan kring frågor och tidsbokning.

Epost: kontakt@barnfotografistockholm.se
Telefon: 08 517 538 21

 

    Namn (obligatorisk)

    E-post (obligatorisk)

    Telefon (obligatorisk)

    Meddelande

    ©Barnfotograf i Stockholm - webb: min datorsupport ab - nätverkstekniker som hjälper dig få bättre mobiltäckning inomhus.