Fotograferar dina prinsessor och prinsar.
Fotograferar dina prinsessor och prinsar.

Om mig som bebisfotograf

Hej,

 

Jag heter Daria Höglund och arbetar professionell med barnfotografering inom Stockholms län. Jag är i grunden förskolelärare och det är något jag har stor användning av när jag arbetar med barnfotografering. Jag är specialiserad på barnfotografering för barn upp till 12 månader gamla. Jag erbjuder fotografering hemma hos dig, som är mycket populärt just nu. Det är lättare att slappna av i sin hemmiljö och jag har med allt som behövs för att din barnfotografering ska bli helt perfekt.

 

Är du intresserad av barnfotografering, är du välkommen att kontakta mig. Du når mig via telefon eller Epost som du finner nedan:

 

Epost: kontakt@barnfotografistockholm.se
Telefon: 0738 70 40 51

Om att anlita en professionell fotograf med nyfödd baby

Det är något alldeles särskilt med att anlita en professionell fotograf med nyfödd baby. Proffsiga foton på små bebisar är hänförande och får hjärtat att fullkomligt smälta. Den stund då ett nytt liv ser dagens ljus och blir en del av din familj är av förklarliga skäl väldigt rörande och rent magisk. Den första tiden efter födseln är som ett virrvarr av känslor och är livsförändrande i positiv bemärkelse.

 

Den korta tid då din baby fortfarande är väldigt ung är en perfekt tid att ta underbara foton att hålla kära under många år framöver. Med hjälp av sådana foton kan du minnas tillbaka till denna tid – en epok som snart kommer att vara svunnen då livet fortsätter och familjen kanske växer ytterligare. Målet med sessionen med fotograf och nyfödd är ta en snapshot av denna tid, genom att skapa fotografier som är fullständigt häpnadsväckande vackra – bilder som förmedlar känslor och återspeglar din bebis identitet.

Fördelarna med att låta en professionell fotograf plåta nyfödd baby

Du som har ett barn på väg – eller kanske rentav har en nyfödd bebis i familjen – vet att det finns många saker har i livet som pockar på din uppmärksamhet. Det är mycket att tänka på när man ska ta hand om en liten bebis, så det är lätt hänt att man glömmer bort att boka in en fotograf med nyfödd baby. Men stanna gärna upp för ett kort ögonblick och tänk lite på saken – du har bara ett litet tidsfönster inom vilket denna typ av foton kan tas.

 

Du slipper ångra dig senare

Under årens lopp har du säkert själv stött på personer i din bekantskapskrets som ångrar att de inte la en större vikt vid fotografering av sin nya familjemedlem. Om man inte prioriterar denna aktivitet faller den lätt i glömska, och innan man vet ordet av det är det tyvärr för sent.

 

Vad du sannolikt inte har träffat på är en förälder som faktiskt ångrar att de bokade in fotograf och nyfödd för fotografering. För oavsett om din bebis föds tidigt eller sent, samt om det är ditt första eller sista barn, finns det bara en sak som är säker: barn växer upp väldigt snabbt. De förändras och detta i rask takt!

 

Ovärderliga foton med ett enormt sentimentalt värde

Har du själv ett minne i form av ett professionellt porträttfoto tillsammans med din far eller mor som togs när du bara var några dagar eller veckor gammal? Om inte, önskar du kanske att du hade ett sådant? Det är trots allt bara under en kortare tid i en människas liv som möjligheten till sådan fotografering existerar.

 

Föreställ dig själv känslan av att få se ett vackert fotografi där dina föräldrar i sina yngre vuxna år stolt håller dig framför kameran. Föräldrar som anlitar en professionell fotograf för att visa precis hur älskad deras bebis är och vilken speciell plats i deras hjärtan barnet har.

 

Foton av detta slag ökar sedan i sentimentalt värde för föräldrarna under årens lopp, och även barnen skattar dem ofta högt efter sin uppväxt.

Den bästa tiden för fotograf och nyfödd att mötas

När det kommer till plåtning med professionell fotograf och nyfödd, är den bästa tiden att utföra denna då din bebis är omkring 6-14 veckor gammal. Det är nämligen vid denna tid som bebisar börjar sova lite mer regelbundet och gärna kurar ihop i söta poser. Barn i denna ålder förändras ganska dramatiskt på väldigt kort tid – redan efter ungefär en vecka från födseln. Därför gör sig detta tidsfönster utmärkt för att fånga bebisens unika karaktärsdrag i en så tidig ålder som möjligt.

 

Denna tid är också den ultimata för att ta bilder på din baby medan denne sover. Denna typ av foton är extremt populära och gör sig bra när du vill ha foton på ditt barn när det är som allra minst i storlek. Dessa sessioner med en proffsig fotograf och nyfödd bör äga rum när den nyfödde är omkring 10-14 dagar gammal. Om möjligt är det bara positivt om plåtningen äger rum några dagar tidigare än så!

 

Värt att notera när det kommer till plåtning är att det kan vara värt att avsätta lite extra tid för fotografering av så pass små barn. Det är inte ovanligt att en sådan fotosession tar upp till två timmar, och barnen tenderar att sova förnöjt genom sessionen. Men det är även viktigt att tänka på att det ibland kan komma att krävas amning, ett blöjbyte och lite uppmuntran för att hålla barnet helt nöjt. Av denna anledning kan tiden lätt rinna iväg något.

Olika typer av fotografering av nyfödda barn

Det finns i grund och botten två olika typer av fotografering inom denna kategori: traditionell (poserad) och lifestyle. Om du är mest intresserad av foton där ditt nyfödda barn poserar med rekvisita av olika slag, gärna i en vacker outfit och placerad framför en snygg bakgrund, är traditionell stilen för dig.

 

Liftestyle är istället en slags fotografering där den nyfödde babyn befinner sig i sin bostad eller på en annan plats som har en stor betydelse för familjen. Dessa foton tas alltså inte i en fotostudio. Här fotograferas babyn i en naturlig miljö utan posering.

Viktigt att fotograf med nyfödd tänker på säkerheten

Vissa föräldrar ställer sig frågan huruvida det är tryggt att boka en riktigt fotografering med fotograf och nyfödd. Den nyföddes säkerhet är naturligtvis den allra främsta prioriteringen när det kommer till fotograferingar av detta slag. För hur mycket man som fotograf än anser sig ha världens bästa jobb och bara älskar att ta enastående porträttfoton på nyfödda bebisar, är det även fotografens ansvar att skapa en trygg och säker miljö för den lille. Så för att besvara denna fråga bör ni aldrig vara delaktiga i en fotosession där det inte är tydligt att er fotograf hanterar nyfödd på ett ansvarsfullt, tryggt och säkert sätt!

 

Det krävs en hel del övning innan man som fotograf lär sig att på ett säkert sätt ta fram den typ av foton på nyfödda som syns överallt på internet och i sociala medier. Med erfarenheten kommer även små knep som de flesta inte ens känner till. Ett exempel på ett sådant är att vissa av poserna för nyfödda endast kan åstadkommas på ett säkert sätt genom att kombinera två bilder med varandra via fotoredigering i Photoshop. Till exempel är detta fallet med bilder som involverar gungor eller hängande vaggor i form av korgar.

 

De ovan nämnda exemplen är förstås två saker som man heller aldrig bör försöka ge sig på därhemma. Detta då det av förklarliga skäl inte är säkert att placera en nyfödd baby på en högt placerad plattform. Och som vi redan nämnts är säkerheten alltid nummer ett när det kommer till fotografering av så pass unga barn.

Boka er fotografering idag

När du bokar en professionell plåtning med en skicklig och erfaren fotograf samt nyfödd familjemedlem, finns alla förutsättningar för att fotosessionen ska vara både oerhört givande och inspirerande. Dessa premisser fungerar dessutom som en garanti för att de foton som tas i samband med sessionen ska resultera i minnen för livet. Dessa minnen har ofta ett sentimentalt värde så högt att det inte ens är mätbart! Så boka er barnfotografering idag så skapar vi tillsammans minnen att minnas under många år framöver!

Epost: kontakt@barnfotografistockholm.se
Telefon: 0738 70 40 51

Fotograferar dina prinsessor och prinsar.
Fotograferar dina prinsessor och prinsar.

Kontakta Barnfotograf i Stockholm nedan kring frågor och tidsbokning.

Epost: kontakt@barnfotografistockholm.se
Telefon: 0738 70 40 51

 

    Namn (obligatorisk)

    E-post (obligatorisk)

    Telefon (obligatorisk)

    Meddelande

    ©Barnfotograf i Stockholm - webb: min datorsupport ab - Datorhjälp för pensionärer.