Fotograferar dina prinsessor och prinsar.
Fotograferar dina prinsessor och prinsar.

Om mig som bebisfotograf

Hej,

 

Jag heter Daria Höglund och arbetar professionell med barnfotografering inom Stockholms län. Jag är i grunden förskolelärare och det är något jag har stor användning av när jag arbetar med barnfotografering. Jag är specialiserad på barnfotografering för barn upp till 12 månader gamla. Jag erbjuder fotografering i studio eller hemma hos dig, som är mycket populärt just nu. Det är lättare att slappna av i sin hemmiljö och jag har med allt som behövs för att din barnfotografering ska bli helt perfekt.

 

Är du intresserad av barnfotografering, är du välkommen att kontakta mig. Jag gör majoriteten av fotograferingarna ute hos mina kunder och har med mig all utrustning som behövs. Du når mig via telefon eller Epost som du finner nedan:

 

Epost: kontakt@barnfotografistockholm.se
Telefon: 0738 70 40 51

Barnfotografering

Barnfotografering kan ibland vara en utmanande uppgift för mig som fotograf. Detta då barn (särskilt mindre sådana) vanligtvis inte gillar att posera för kameran, i synnerhet inte om de är upptagna med att göra någonting som de gillar bättre. När man fotograferar går allt väldigt snabbt, vilket gör det svårt att fånga det exakt rätta ögonblicket på bild. Efter att ha gjort flera fotograferingar av barn har jag dock lärt mig flera knep och trick som jag använder till min fördel.

 

Jag har även fått erfara att de allra bästa porträtten på barn inte är de där barnet helt sonika tittar in i kameran och ler. Allra bäst resultat får man om man lyckas återspegla barnets energi, personlighet och unika drag. Nedan delar jag med mig av fler tips till er föräldrar som vill samarbeta med mig för att uppnå det optimala resultatet av er barnfotografering.

Naturliga leenden är de bästa

En konstlad barnfotografering resulterar sällan i riktigt bra foton. Naturliga leenden är de bästa och för att fånga denna känsla bör man inte ge barnet alltför snäva instruktioner. Det är istället viktigt att fotosessionen arrangeras utifrån barnets egenskaper och gärna så att den stämmer väl överens med barnets intressen. Kanske finns det en särskild leksak eller något spel som barnet gillar lite extra? Genom att inkludera detta i fotot har barnet roligt på riktigt och kan enklare ge uttryck för den känsla som vi hoppas kunna fånga.

Tips och råd för en lyckad barnfotografering

Barn har som bekant ofta väldigt lite tålamod. Om de inte gör någonting de tycker är roligt under en längre stund börjar de vanligtvis underhålla sig själva på olika vis. Det är även lätt hänt att de börjar förlora humöret. Med hjälp av någon slags lek kan man dock få barnen att stanna kvar på den tilltänkta platsen. Det kan även vara en bra idé att låta dem sträcka på sig emellanåt.

 

Om ni så önskar kan barnet få hålla ett föremål, såsom en leksak eller liknande. Det är dock viktigt att eventuella materiella ting i fotot inte är alltför färgstarka då de annars riskerar att ta över fullständigt.

 

Enklast att försöka samarbeta med barnet

En fördel med lite äldre barn är att man kan ge dem instruktioner. När man plåtar mindre barn är det dock inte fullt lika säkert att man kan förklara vad man vill och att de samarbetar.

 

Det finns dock knep att ta till – om ni till exempel vill att ert barn ska se glatt ut på fotot, kan ni med fördel testa att sjunga barnets favoritsång eller bjuda på dess favoritgodis. Det fungerar sällan lika bra att bara säga “se glad ut” och förvänta sig att det ska göra tricket. Ett annat knep för att uppnå en liknande effekt är att göra roliga ljud.

 

Vid barnfotografering kan mutor onekligen ha sin plats. Det är viktigt att barnet är med på det hela och låter sig fotograferas. Detta gäller inte minst om fotosessionen innehåller många foton där barnet ska posera eller sitta still. Barn kan snabbt tröttna på detta men genom att utfästa en belöning för gott uppförande har man större möjligheter att hen tar sig igenom fotograferingen utan att tappa humöret.

 

Lyssna på barnet

Barn är roliga och kreativa varelser. För att få ert barn att känna sig mer avslappnad och intresserad av fotograferingen, kan vi lyssna på barnet och höra vilka tankar och idéer som hen har att komma med. Vissa önskemål kan vara lite långsökta, men att bara lyssna är en viktig nyckel till en lyckad plåtning.

 

I slut ändan kanske det kan handla om att ge och ta – ditt barn kanske får ha på sig den där kepsen som du inte riktigt gillar, men tvingas samtidigt bära den där stiliga tröjan som farmor eller mormor har köpt just för det här tillfället. Så lyssna på barnets idéer kring fotograferingen och gör processen roligare för alla inblandade – det kommer garanterat att leda till mer äkta leenden och en bättre stämning.

 

Förberedelser inför er barnfotografering

Förbered er gärna inför fotograferingen genom att ta med kläder som ert barn är bekväm med att bära. Använd om möjligt gärna kläder som inte är väldigt färgstarka – det är ju trots allt barnet som ska fotograferas i första hand och inte kläderna. Det kan även vara en bra idé att ta med en favoritleksak.

 

Vissa fotografer föredrar att inte ha föräldrarna närvarande vid barnfotografering. Detta då man som förälder lätt kan bli stressad och störa plåtningen. För mig går det dock alldeles utmärkt att ni är där, inte minst för att mindre barn ofta är mer bekväma i sina föräldrars närhet.

 

Det är också viktigt att vi tillsammans går igenom strategin inför plåtningen. Detta för att säkerställa att vi är på samma linje när det kommer till upplägget. Jag förklarar gärna min plan och mitt tillvägagångssätt för er föräldrar. Genom att jobba tillsammans kan vi nämligen åstadkomma ett bättre resultat – ni kan till exempel hjälpa till genom att interagera med barnet. Detta gör att jag kan fånga mer av barnets känslor vilket ofta kan vara en utmanande uppgift.

Barnfotografering med flera barn samtidigt

Ibland kan det vara lättare att arrangera en barnfotografering med två barn istället för ett. Barnen har då möjlighet att leka med varandra och detta kan leda fram till helt fantastiska bilder. Det är dock sällan en särskilt god idé att involvera allt för många barn på en och samma gång. Om man till exempel har med fyra barn i plåtningen kan man nästan vara säker på att någon antingen går u bild eller gör en grimas. Det kan gå bra men en gruppfotografering av barn brukar vanligtvis innebära en utmaning för mig som fotograf.

 

Genom att inkludera en vän eller familjemedlem i fotot kan man dock göra det hela till en gruppaktivitet. Om ni till exempel önskar låta ert syskonpar fotograferas, kan jag arrangera fotograferingen på ett sådant sätt att ingen känner att den står över eller under den andra.

Understöd vid fotografering av ett barn

Om det är ett enskilt barn som ska fotograferas kan man med fördel förvandla fotosessionen till en lek. Det går också bra att du som förälder är med och poserar tillsammans med barnet för att hen ska känna sig mer bekväm med situationen – vid behov kan “medhjälparen” avlägsnas vid efterbehandlingen av fotona.

Barnfotografering utomhus

De flesta barn älskar att vara utomhus, och ibland kan det vara en god idé att flytta ut plåtningen ur fotostudion för att fotografera barnet utomhus. Ute i det fria har vi större ytor att arbeta med och det kan även vara enklare att underhålla samt distrahera barnet utomhus. Där kan man till exempel låta barnet klättra i träd under fotograferingen, om hen gillar att göra det. På så vis kan man fånga barnets lekfullhet och sanna glädje i en spännande komposition.

Boka er fotografering idag

Barn växer upp väldigt snabbt och tycks ibland nästan förändras från dag till dag under sin uppväxt. Därför är det viktigt att fånga de viktiga och roliga ögonblicken från barndomen. Detta kan dock vara enklare sagt än gjort, men när det görs på rätt sätt är det samtidigt väldigt givande. Så boka er barnfotografering idag så skapar vi tillsammans minnen att minnas under många år framöver!

Epost: kontakt@barnfotografistockholm.se
Telefon: 0738 70 40 51

Fotograferar dina prinsessor och prinsar.
Fotograferar dina prinsessor och prinsar.

Kontakta Barnfotograf i Stockholm nedan kring frågor och tidsbokning.

Epost: kontakt@barnfotografistockholm.se
Telefon: 0738 70 40 51

 

    Namn (obligatorisk)

    E-post (obligatorisk)

    Telefon (obligatorisk)

    Meddelande

    ©Barnfotograf i Stockholm - webb: min datorsupport ab - nätverkstekniker för ditt WiFi nätverk hemma eller på ditt kontor.