Fotograferar dina prinsessor och prinsar.
Fotograferar dina prinsessor och prinsar.

Om mig som bebisfotograf

Hej,

 

Jag heter Daria Höglund och arbetar professionell med barnfotografering inom Stockholms län. Jag är i grunden förskolelärare och det är något jag har stor användning av när jag arbetar med barnfotografering. Jag är specialiserad på barnfotografering för barn upp till 12 månader gamla. Jag erbjuder fotografering i studio eller hemma hos dig, som är mycket populärt just nu. Det är lättare att slappna av i sin hemmiljö och jag har med allt som behövs för att din barnfotografering ska bli helt perfekt.

 

Är du intresserad av barnfotografering, är du välkommen att kontakta mig. Jag kommer ut med bil och har med all utrustning så du kan fota dina barn hemma hos dig. Du når mig via telefon eller Epost som du finner nedan:

 

Epost: kontakt@barnfotografistockholm.se
Telefon: 0738 70 40 51

Så blir din babyfotografering än mer minnesvärd

Som nybliven förälder är det lätt hänt att man i virrvarret av allt som händer omkring en, inte inser vikten av en unik och minnesvärd babyfotografering. För det är onekligen värt oerhört mycket för hela familjen att låta en professionell fotograf ta foton som ger minnen för livet. Det finns nämligen inget som föräldrar håller mer kärt än de allra första åren i deras barns liv. Av denna anledning väljer också allt fler föräldrar att låta plåta sina småttingar. På så vis kan hela familjen se tillbaka på denna tid i barnets liv långt senare och minnas denna. Ett fint porträtt av barnet kan också bli en fin present till mor- eller farföräldrar.

 

Du som vill föreviga minnet av din babys oskyldiga och lyckliga ansiktsuttryck gör förstås bäst i att överlåta detta jobb till ett proffs. För att fotografera bebisar är ofta mer utmanande än vad man faktiskt tror, men det kan även vara väldigt givande att låta göra detta. Denna typ av fotografering påminner i mångt och mycket om porträttfotografering, men den stora skillnaden här är förstås att barnet inte är äldre än bara några månader eller något år.

 

Er fotograf ansvarar därför helt för plåtningen – en liten baby låter sig av förklarliga skäl inte regisseras. Detta är också anledningen till att detta är en av de mest utmanande formerna av fotografering som man överhuvudtaget kan ägna sig åt. Här behöver fotografen arbeta på ett så kreativt sätt som möjligt utan att kompromissa med varken barnets säkerhet eller bekvämlighet.

 

Om du som förälder har idéer och inspiration för er babyfotografering, kan du med fördel diskutera dessa tillsammans med fotografen. En sak är dock klar: det är viktigt att försöka tajma fotosessionen för att de foton som tas ska bli så söta och minnesvärda som bara är möjligt. Nedan delar vi med oss några generella tips som kan bidra till att åstadkomma denna effekt.

Användning av rekvisita

De föremål som används för rekvisita fyller en viktig funktion: de kan användas för att fylla ut det tomrum som ofta finns i bakgrunden. Om din baby är lite äldre och har börjat utveckla egna intressen och liknande, kan rekvisitan även användas för att betona dessa och skapa mer individuella och personliga foton. Ditt barn kanske är intresserad av musik, och då kan till exempel en gitarr eller något annat instrument användas för att belysa detta intresse. Genom att använda föremål kan man även bibehålla barnets nyfikenhet och fokus under en längre tid, vilket i sig kan bidra till att skapa en mer minnesvärd babyfotografering.

Smash the cake

Smash the cake är en oerhört populär variant av babyfotografering som ofta används i samband med att barnet ska fylla ett år. Barnets första födelsedag är förstås en stor händelse som många föräldrar vill föreviga på bild. Det är också en väldigt enkel typ av fotografering som inte kräver någon som helst regi.

 

Allt som krävs är en vacker födelsedagstårta som placeras framför babyn – därefter är det bara att “luta sig tillbaka” och låta det hända. En baby som går lös på en tårta är en såväl underhållande som kladdig tillställning. Den kräver ingen omfattande planering och risken att fotosessionen inte går som planerat är minimal. Därför är smash the cake-plåtningar väldigt populära bland föräldrar (och deras bebisar).

 

Utomhusfotografering

Allt som oftast är babyfotografering någonting som sker inomhus. Men varför inte använda den stora kreativa frihet som erbjuds inom ramen för fotografering? Fotosessionen kan lika gärna förläggas till en trädgård, park eller någon annan plats utomhus. Vad som helst är möjligt så länge som det är säkert och bekvämt för babyn. Naturens gröna och solens naturliga ljus ger inte sällan ett annat liv i foton och gör dem mer tillfredsställande att betrakta.

 

Roa med såpbubblor mellan fotograf och baby

Hela syftet med en babyfotografering är att fira det faktum att den lilla babyn finns till och existerar. Så varför inte göra fotosessionen lite extra rolig genom att använda sig av saker som fångar såväl barnets uppmärksamhets som dess naturliga skönhet? Såpbubblor är ett utmärkt exempel på någonting som kan göra detta. Bebisar är nämligen så fascinerande av de små bubblorna att de ofta helt glömmer bort det faktum att de fotograferas, vilket resulterar i foton med härligt naturliga reaktioner.

 

Färgglada kläder

Ett annat knep som ofta används av fotografer i samband med babyfotografering är användningen av färgglada kläder. Genom att låta din baby bära färgglada kläder kan fotona göras mer levande. Det kan vara värt att använda flera olika plagg då det alltid finns en uppenbar risk att barnet råkar spilla eller liknande på sina kläder. När man använder olika utstyrslar kan man även förhindra att fotona till slut börjar att känna monotona.

Ta vara på högtiden

Högtider är en annan tacksam inspirationskälla till utmärkta foton på bebisar. Välj en passande högtid, till exempel julen, och låt fotografen skapa sin magi. Julen är en högtid som lämnar stor kreativ frihet när det kommer till ljussättning, rekvisita, kläder och bakgrund.

 

Med det sagt behöver det naturligtvis inte vara just denna högtid som ni väljer att ta vara på och föreviga i fotoform – det kan lika gärna vara påsk, midsommar, halloween eller nyår. Endast fantasin sätter gränser för vad som är möjligt!

Babyn och mamman

Bandet mellan babyn och mamman är av naturen väldigt starkt. Detta kan användas till er fördel då modern alltid kan få barnet att le som på beställning. Att vid er babyfotografering låta mamman och babyn plåtas tillsammans är därför ofta en no-brainer.

Babyn och pappan

Innan barnet växer upp och får sina alldeles egna idoler är ofta pappan babyns första hjälte. Denna tanke kan med fördel användas för att lyfta fram det speciella band som finns mellan barnet och dess far. Genom att fotografera babyn och pappan tillsammans kan man få fram foton som värmer hjärtat och är så naturliga som de bara kan bli.

Alla tre tillsammans

Det är även vanligt att man fotograferar alla tre tillsammans – mamma, pappa och baby. Detta är enligt vissa det allra bästa sättet att skapa minnesvärda foton, och dessa tillfällen är inte sällan de som hålls allra mest kärt av familjen under de kommande åren. För oavsett hur mycket era liv än må förändras framöver, kan ni alltid se tillbaka på dessa foton tillsammans och på så vis återuppleva dessa ovärderliga minnen. Därför rekommenderar vi varmt att ni också tar foton med er alla tre tillsammans.

Avslutande tankar om babyfotografering

Den inspiration för babyfotografering som vi har delat med oss av ovan är förstås endast att betrakta som just idéer och tips. Detta är bara några av de många inspirerande teman som man kan använda sig av. Ett populärt tema som vi inte ens har berört är makrofotografering, d.v.s. att man tar närbilder för att belysa barnets unika och älskvärda kroppsliga egenskaper. Även vita fotografier där såväl barnets utstyrsel som bakgrunden i fotona går i vitt är omåttligt populära.

 

Oavsett vilket tema du väljer att låta dig inspireras av är det dock viktigt att få ut mesta möjliga av fotograferingen. Och för detta krävs en erfaren och skicklig barnfotograf. Genom att samarbeta med oss kan vi garantera att er babyfotografering blir precis så minnesvärd som du föreställer dig att den skulle kunna bli!

Boka er fotografering idag

Barn växer upp väldigt snabbt och tycks ibland nästan förändras från dag till dag under sin uppväxt. Därför är det viktigt att fånga de viktiga och roliga ögonblicken från barndomen. Detta kan dock vara enklare sagt än gjort, men när det görs på rätt sätt är det samtidigt väldigt givande. Så boka er barnfotografering idag så skapar vi tillsammans minnen att minnas under många år framöver!

Epost: kontakt@barnfotografistockholm.se
Telefon: 0738 70 40 51

Fotograferar dina prinsessor och prinsar.
Fotograferar dina prinsessor och prinsar.

Kontakta Barnfotograf i Stockholm nedan kring frågor och tidsbokning.

Epost: kontakt@barnfotografistockholm.se
Telefon: 0738 70 40 51

 

    Namn (obligatorisk)

    E-post (obligatorisk)

    Telefon (obligatorisk)

    Meddelande

    ©Barnfotograf i Stockholm - webb: min datorsupport ab - nätverkstekniker som hjälper dig installera ditt nätverk och ditt smarta hem.