Fotograferar dina prinsessor och prinsar.
Fotograferar dina prinsessor och prinsar.

Om mig som bebisfotograf

Hej,

 

Jag heter Daria Höglund och arbetar med professionell bebisfotografering inom Stockholms län. Jag är i grunden förskolelärare och det är något jag har stor användning av när jag fotograferar barn. Jag är specialiserad på bebisfotografering för barn upp till 12 månader gamla. Jag erbjuder fotografering i studio eller hemma hos dig, som är mycket populärt just nu. Det är lättare att slappna av i sin hemmiljö och jag har med all utrustning som behövs för att din bebisfotografering ska bli helt perfekt.

 

Är du intresserad av bebisfotografering, är du välkommen att kontakta mig. Du når mig via telefon eller Epost som du finner nedan:

 

Epost: kontakt@barnfotografistockholm.se
Telefon: 0738 70 40 51

Bebisfotografering

Bebisar är fängslande men svårfångade objekt. Deras vackra leenden varar bara i någon sekund innan de försvinner. Det bästa sättet att fånga det ögonblick där er bebis är för liten för att låta sig regisseras är genom professionell bebisfotografering.

 

För mig som bebisfotograf är en av de allra mest spännande delarna av jobbet att fotografera just bebisar. Vid varje fotosession som involverar dessa små liv finns det mängder av möjligheter för mig att vara kreativ. Varje plåtning är en helt ny erfarenhet för mig då fotograferingen anpassas efter bebisens unika personlighet.

 

Nedan berättar jag om vilka som är de bästa åldrarna för bebisfotografering och vad man som förälder bör tänka på inför en sådan plåtning. Kontakta gärna mig för mer information eller om du har några funderingar!

Bästa åldern för bebisfotografering

Det första året i barnets liv är en väldigt speciell tid för er som föräldrar. Ert lilla barn växer upp och förändras i en så pass rask takt att det alltid finns små milstenar att fira under resans gång. Ni kommer säkert ha tusentals foton på er bebis i era mobiltelefoner när barnet lämnat bebisstadiet. Med hjälp av dessa bilder kommer ni kunna se tillbaka på och minnas barnets utveckling i detta stadie.

 

Det finns dock även goda skäl att anlita en fotograf för professionell bebisfotografering. Men sannolikheten är stor att ni behöver välja en ålder att låta mig fånga på bild. Och när man investerar i proffsfotografering vill man vara säker på att använda tillfället för det allra bästa ögonblicket.

 

Så vilken är egentligen den bästa åldern för bebisfotografering? Faktum är att detta i stor utsträckning beror på vilken typ av foton ni önskar. Nedan berättar jag mer om detta.

 

Faktorer som avgör vilken ålder som är den bästa

Innan vi går in på vilka åldrar som lämpar sig bäst för bebisfotografering, kan det vara värt att gå in på några av de vanligaste formerna av denna typ av fotografering. Dessa är:

 

● nyföddfotografering (0 månader)
● dokumentär fotografering (0-12 månader)
● fotografering upp till 3 månader (0-3 månader)
● fotografering 3-5 månader (3-5 månader)
● sittande bebisfotografering (6-10 månader)
● smash the cake (11-12 månader)
● ettårsfotografering (12 månader)

 

Notera att ovanstående åldrar är ungefärliga angivelser som bör betraktas som råd snarare än fasta regler. Nedan beskriver jag några av ovanstående plåtningar mer ingående.

 

Dokumentär fotografering (0-12 månader)

Dokumentär bebisfotografering är en typ av fotografering där barnets ålder är av mindre betydelse. Denna typ av foton gör sig nämligen bra under alla stadier i bebisens utveckling. Här ger jag som fotograf inga som helst direktiv utan syftet är att dokumentera bebisens liv precis som det är.

 

Av denna anledning finns här inga rekommenderade ålders spann som vid annan typ av fotografering av bebisar. Målet är att fånga ert liv med er bebis i stillbilder, vid den tidpunkt i bebisens liv som ni väljer.

 

Sittande fotografering (6-10 månader)

Sittande bebisfotografering kräver som namnet antyder att barnet självmant kan sitta upp. Här finns dock inget krav på att barnet kan krypa. Dessa fotograferingar utför jag därför vanligtvis då bebisen är cirka 6-10 månader).

 

Här finns flera olika stilar att välja mellan, däribland väldigt arrangerade fotosessioner med mängder av rekvisita, ombyten och spännande bakgrunder. Dessa foton kan dock även tas med ett betydligt enklare tillvägagångssätt än det som jag just har beskrivit.

 

Smash the cake (11-12 månader)

Precis som namnet antyder görs denna variant av bebisfotografering när barnets första bemärkelsedag närmar sig. Här placeras er bebis framför en tårta och jag fotograferar barnet i samband med att “hen” bokstavligt talat hugger in på tårtan.

 

Ettårsfotografering (12 månader)

Er bebis första födelsedag är en tydlig milsten i barnets liv. Denna tidpunkt brukar även kunna infalla med att barnet lär sig gå. Detta är därför en populär tidpunkt att boka in en bebisfotografering, för att verkligen fånga det ögonblick då barnet har blivit ett år gammalt och eventuellt även lärt sig gå.

 

Om det skulle vara så att er bebis kan gå i samband med fotograferingen kan fotosessionen ibland ta lite längre tid. Bebisar som kryper och går börjar nämligen göra lite som de vill och stannar inte kvar i bild lika lätt som då de är yngre. De kanske inte ens vill sitta på plats utan undersöker hellre fotostudion med alla dess spännande föremål.

Välj den tidpunkt för bebisfotografering som passar er bäst

Jag hoppas att ovanstående information har hjälpt er att välja den bästa tidpunkten för fotografering av er bebis. Som ni märker har bebisfotografering en plats i alla stadier i bebisens uppväxt. Vissa åldrar erbjuder dock bättre möjligheter och större kreativitet än andra.

Att tänka på inför er bebisfotografering

Långt ifrån alla bebisar har ett uttalat schema men som föräldrar har ni ofta bra koll på er bebis rutiner. Inför fotograferingen kan det vara bra att förhålla sig till dessa för att bebisen ska vara så lugn som möjligt.

 

En annan sak att tänka på är huruvida ni önskar att bebisen är påklädd eller inte under fotograferingen. Många föredrar att lyfta fram bebisens nakna och kurviga kropp, men vissa föredrar att ta påklädda foton. Om ni vill att er bebis fotograferas naken kan det vara bra att avlägsna hens kläder i god tid före fotograferingen. På så vis kan man undvika de märken som kläderna lämnar på huden. Av denna anledning är det även fördelaktigt att fästa blöjan ganska löst på bebisen inför er bebisfotografering.

 

Det är förvisso möjligt att avlägsna eventuella linjer orsakade av kläder i samband med efterbehandlingen av bilderna. Man kan dock spara mycket tid på att underlätta efterbehandlingen.

 

Viktigt att lyssna på bebisen

När man ägnar sig åt bebisfotografering är det viktigt att vara flexibel. Det finns många olika aspekter som spelar in i processen när man fotograferar en liten bebis. Bebisar kan som bekant vara väldigt oförutsägbara. Därför är det viktigt att:

 

● Ta hand om eventuella problem på ett lugnt och omsorgsfullt sätt. Bebisar kan känna av när vi vuxna är frustrerade och spända och de reagerar på samma sätt. Genom att vara lugn och samlad har man större möjligheter att få bebisen att slappna av.
● Det är viktigt att avbryta om man är tvungen att göra så. Om bebisen är nära att få ett utbrott är det en bra idé att ta en paus. Ni får då möjlighet att lugna ner barnet och mata samt rapa hen, byta blöjan eller vad som än krävs. Man bör lyssna på bebisen och jobba med den snarare än mot den.

Detaljerna viktiga vid bebisfotografering

När jag utför en bebisfotografering tar jag mig gärna nära bebisen med kameran för att fokusera på detaljerna. Det är inte ovanligt att man som fotograf använder sig av låga bländartal när man fokuserar bebisar, för att man ska kunna få ett väldigt kort skärpedjup. På så vis kan man verkligen fånga detaljerna och dessa är viktiga vid denna typ av bebisfotografering.

 

Ett kort skärpedjup ger en känsla av intimitet och ömhet som ofta uppskattas när det kommer till bebisfotografering. Er bebis kommer trots allt bara att vara väldigt, väldigt liten under en oerhört begränsad tidsperiod. Genom att fokusera på att verkligen fånga hens små fötter och tår kan ni föräldrar minnas dessa även när barnet har blivit äldre. Bebisar växer nämligen upp fortare än vad man skulle kunna tro!

Fotograferar dina prinsessor och prinsar.
Fotograferar dina prinsessor och prinsar.

Kontakta Barnfotograf i Stockholm nedan kring frågor och tidsbokning.

Epost: kontakt@barnfotografistockholm.se
Telefon: 0738 70 40 51

 

    Namn (obligatorisk)

    E-post (obligatorisk)

    Telefon (obligatorisk)

    Meddelande

    ©Barnfotograf i Stockholm - webb: min datorsupport ab - nätverkstekniker som hjälper dig med ditt WiFi nätverk hemma eller på ditt kontor.